Griepvaccinaties 2023

Griepvaccinaties 2023

De data voor de griep- en pneumokokkenvaccinaties zijn bekend. Als u voor een griep- en/of pneumokokkenvaccinatie in aanmerking komt, zult u thuis een uitnodiging ontvangen.

Wij zullen op donderdag 2 november vanaf 18:00 tot 18:30 patiënten vaccineren die voor zowel de griep- als de pneumokokkenvaccinatie in aanmerking komen. Vanaf 18:30 tot 19:00 zijn de patiënten die enkel de griepvaccinatie ontvangen welkom.

Op vrijdag 17 november hebben wij van 14:00 tot 15:00 een terugkomdag voor de patiënten die op de eerdere dag verhinderd zijn. Bent u op beide dagen verhinderd of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op, dan kijken we samen met u naar een gepaste oplossing.

Griepvaccinatie
De griepprik leert uw lichaam om zich te verdedigen tegen het griepvirus. Daardoor herkent uw lichaam het griepvirus bij een infectie. Dit maakt de kans om griep te krijgen kleiner. Het kan zijn dat u toch griep krijgt. De griepprik zorgt er dan voor dat u minder ernstig ziek wordt. De griepprik is een veilig vaccin met weinig bijwerkingen. Er is al jarenlange ervaring met de griepprik. U kunt geen griep krijgen van de griepprik.

Pneumokokken
Mensen van 60 jaar en ouder kunnen sneller en erger ziek worden van pneumokokken. Uw afweer wordt slechter als u ouder wordt. U kunt een ernstige ziekte krijgen zoals een longontsteking. De pneumokokkenprik beschermt u tegen het krijgen van ziekten die worden veroorzaakt door pneumokokken. Dit zijn bacteriën. Alle vaccins worden uitgebreid getest op veiligheid volgens strenge internationale eisen. Een vaccin kan pas geregistreerd en gebruikt worden als er uitgebreid onderzoek is gedaan.

Het kan geen kwaad om deze vaccinaties in korte tijd te ontvangen. Ons afweersysteem kan op meerdere vaccins tegelijk reageren. Het heeft geen effect op de werking of de veiligheid wanneer vaccins in korte tijd worden gegeven.

Voor risicogroepen (waaronder de 60+ personen) geldt ook het advies om dit najaar een coronavaccinatie te herhalen. Dit wordt niet meer via de huisarts gedaan maar via de GGD. U kunt hier meer informatie vinden over de COVID-19 vaccinatie.

Wilt u meer weten over de griep- en pneumokokkenvaccinatie?
Op de volgende websites vindt u betrouwbare informatie:
Thuisarts over pneumokokkenvaccinatie
Thuisarts over de griepprik
RIVM over pneumokokkenvaccinatie
RIVM informatie pneumokokkenprik in andere talen
RIVM over de griepprik
RIVM informatie griepprik in andere talen

Naar archief

Actueel

20/12

Wijzigingen praktijk per 1 januari 2024

Huisartspraktijk Koch wenst u prettige feestdagen en een fijne jaarwisselin...

Lees meer
06/11

Liften buiten gebruik ivm onderhouden

Op donderdag 9 november worden er voorbereidingen getroffen voor de liftmod...

Lees meer
Archief