Spreekuur POH-somatiek

Wij hebben een speciaal spreekuur voor patiënten met diabetes mellitus, hart- en vaatproblemen en astma/COPD.  Dit spreekuur wordt gedaan door de praktijkondersteuner (POH) Jacqueline. Dit doet zij in samenwerking met de huisarts. Hoort u bij deze doelgroep en bent u niet (meer) onder regelmatige controle van een medisch specialist? Dan vinden wij het belangrijk om u regelmatig te zien en spreken op dit spreekuur. Zo kunnen wij samen uw gezondheid goed in de gaten houden. Het is ons streven dat u elk jaar, rond uw verjaardagsmaand een grote jaarcontrole krijgt. Is dit bij u nog niet gebeurd? Neem dan contact op met de POH. Afhankelijk van uw aandoening zien wij u hiernaast graag nog 1-3 keer per jaar.

In de meeste gevallen moet u vooraf aan uw afspraak bij de POH uw bloed laten prikken. Hierbij moet soms ook urine worden ingeleverd.

Patiënten met hoge bloeddruk

Heeft u last van chronische hoge bloeddruk, dan wordt uw bloeddruk eens per jaar gemeten bij de POH. Daarnaast wordt uw bloeddruk 3 keer per jaar gemeten op het spreekuur van onze assistentes.

Patiënten met longklachten

Patiënten die longmedicatie gebruiken voor astma of COPD worden jaarlijks uitgenodigd door de POH. Controle vindt plaats aan de hand van door u ingevulde vragenlijsten en/of een longfunctie meting.

Vooraf aan uw afspraak krijgt u een vragenlijst opgestuurd. Het is belangrijk dat u deze ingevuld meeneemt naar de afspraak. Dit geeft ons een beter beeld van uw klachten, zodat we de behandeling daar ook goed op kunnen aanpassen.

Op het spreekuur van de POH worden het medicijngebruik en de inhalatietechniek besproken, om zo eventuele klachten te verbeteren of te voorkomen. Tijdens dit consult is het raadzaam om uw inhalatie medicatie mee te nemen.

Begeleiding stoppen met roken

Ook voor begeleiding bij het stoppen met roken kunt u bij onze POH terecht. Zij zal samen met u kijken welke methode voor u het meest geschikt is.

Actueel

20/12

Wijzigingen praktijk per 1 januari 2024

Huisartspraktijk Koch wenst u prettige feestdagen en een fijne jaarwisselin...

Lees meer
06/11

Liften buiten gebruik ivm onderhouden

Op donderdag 9 november worden er voorbereidingen getroffen voor de liftmod...

Lees meer
Archief